Descoperă ingredientul secret al frumuseții naturale și intră în concurs pentru
zeci de premii.

Tratamente naturale pentru părul uscat

Fiecare dintre noi a avut de-a face, la un moment dat, cu părul uscat. Dincolo de faptul că are un aspect inestetic, părul uscat este nesănătos. Uite ce să faci pentru a-l revitaliza!

Când straturile din care este format un fir de păr nu mai absorb sau nu mai rețin umezeala, părul devine uscat: casant și fără strălucire. Cauza acestei probleme poate să fie de natură medicală – afecțiuni ale tiroidei sau deficite de minerale și/sau de vitamine – sau din cauza unor factori externi care agresează părul, precum folosirea aparatelor termice pentru coafat (uscător de păr, ondulator, perie de întins părul, etc.).

Pe lângă cauzele de mai sus, părul mai poate suferi și din cauza produselor de îngrijire pe care le folosești. Șamponul și balsamul de păr, dacă nu sunt de calitate, pot face mai mult rău. De aceea, e important să alegi un șampon care conține ingrediente naturale.

Folosește noul șampon Wash&Go cu apă de trandafiri, special conceput pentru tratarea părului uscat. Pe lângă hidratarea eficientă pe care o asigură apa naturală de trandafiri, noul Wash&Go nu conține silicon, un ingredient care contribuie la uscarea firului de păr care se găsește în multe produse de îngrijire pentru că oferă un luciu firului de păr. Totuși, acest luciu este unul artificial. Mai mult decât atât, siliconul nu hidratează cu adevărat părul. Putem spune că acesta este chiar un fel de fast-food pentru părul tău. Așadar, fă primul pas spre un păr sănătos și hidratat cu noul Wash&Go cu apă de trandafiri.

Pasul doi este să folosești săptămânal o mască naturală de păr, pe care o poți pregăti acasă. Uleiul de măsline este foarte bun. Acesta conține vitamina E și antioxidanți care vor contribui la repararea firului de păr. Pune într-un castron ulei de măsline într-o cantitate suficientă pentru a-ți acoperi tot părul. Încălzește-l puțin. Aplică uleiul cald pe scalp, pe toată lungimea firului de păr și masează-ți scalpul timp de 10 minute. Acoperă-ți capul cu un prosop și lasă uleiul să acționeze timp de o oră, apoi spală-te pe cap ca de obicei, folosind șamponul Wash&Go pentru păr uscat. Poți înlocui uleiul de măsline cu ulei de cocos, ulei de argan sau ulei de jojoba.

Al treilea pas, prin care te asiguri că-ți păstrezi părul sănătos și scapi de senzația de uscăciune, este să adopți obiceiuri alimentare sănătoase. Alimentația joacă un rol crucial în hidratarea părului. Include în mesele tale alimente bogate în acizi grași omega 3 și antioxidanți, cum ar fi: pește gras (somon, macrou, sardine), avocado, semințe de in, semințe de cânepă, semințe de chia, spanac, broccoli, rucola, coacăze, roșii, nuci, fasole roșie.

Alte articole

  • De ce este important să folosești șampoane fără silicon!

    Siliconul este unul dintre ingredientele des folosite în compoziția șampoanelor. Acest aspect nu înseamnă că este potrivit pentru toate tipurile de păr, motiv pentru care au apărut șampoanel... CITEȘTE MAI MULT
  • Ritualuri de înfrumusețare inspirate de zeițe

    Din cele mai vechi timpuri, femeile folosesc cele mai bune ingrediente naturale în ritualurile lor de înfrumusețare. Iată trei idei inspirate din antichitatea grecească și din Iran. Apa de t... CITEȘTE MAI MULT
  • Beneficiile apei de trandafiri în ritualul tău de îngrijire

    Apa de trandafiri e folosită din cele mai vechi timpuri în ritualurile de înfrumusețare. E un lichid obținut prin distilarea cu abur a petalelor de trandafiri. Rezultatul: o apă aromată discre... CITEȘTE MAI MULT